DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön adminisztratív offenzíváról beszélt. Ha figyelemmel követte volna az Országgyűlés múlt heti ülését, akkor ott már elmondtam, hogy a vállalkozók maguk kérték azt az érdekképviseletek útján, hogy ne a korábbi évi jövedelmet tekintsük egy tárgyév társadalombiztosítási terheinek a megállapítása alapjául, hanem sokkal rugalmasabban kövessük a vállalkozók esetében a jövedelempozíció változását hónapról hónapra.
Ami az évszázad sorbaállását illeti: maradjunk abban, hogy ez egy erős újságírói túlzás egyébként; 2-3 napig tartott az, ameddig a Fiumei úton kommunikációs hibából adódóan valóban sorba álltak vállalkozók, több százan, miközben nem jutott el hozzájuk az, hogy még a város négy másik helyén is be lehet adni ezeket a bevallásokat, és teljesen egyenértékű megoldás az is, ha az anyagokat postára adják. Arról nem beszélve, hogy természetesen a floppykötelezettség alól már maga a kormányrendelet is széles körű mentességeket biztosított.
Úgyhogy én nem szeretném hosszabban ismételgetni mindazt, amit már Varga képviselő úrnak is elmondtam, és itt a múlt héten a tisztelt Házban is megbeszéltük: a kormány is foglalkozott ezzel a kérdéssel, úgyhogy a továbbiakban, bár én nagyon jól tudom azt, nagyon sokszor hasznos, ha "ismétlés a tudás anyja" jeligével még egyszer ugyanazt elmondjuk, de most még egyszer engedje meg, tisztelt képviselő úr, hogy ezzel együtt utaljak a már elmondottakra, és még egyszer megerősítsem azt, hogy a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) ezen a héten még át fogja tekinteni a tapasztalatokat.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit