DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr, bár én szívem szerint népjónemléti miniszter úrnak nevezném Kökény miniszter urat (Derültség a Kisgazdapárt soraiban.), de maradjunk a kérdésnél.
Önök a Pénzügyminisztériummal közösen adminisztrációs offenzívát indítottak a vállalkozók ellen. Ennek lényege, hogy az évi egyszeri adóbevallás helyett - a tb-bevallásra utalok - tizenkétszer kell bevallást tenniük. Ez több százezer vállalkozót lehetetlenít el! Ennek következtében, amint azt Varga képviselőtársunk is felvetette már önnek, az évszázad sorban állása alakult ki (Derültség és moraj a kormánypártok soraiban.) a Népszabadság közlése szerint.
(14.50)
Javaslom is, hogy esetleg jelentkezzenek a Guinness rekordok könyvébe - ezzel kapcsolatban nyilván joggal be is kerülhetnek oda.
Ha a vállalkozónak van alkalmazottja, akkor nem egyszerűen az érthetetlen blanketta kitöltésével kell havonta adóbevallást tennie, hanem akkor mágneslemezen - népszerűbb nyelven: floppyn - is bevallást kell tenni. Igen ám, de itt nyilatkozni kell, hogyha a számítógépet használta, azon nincs-e vírus. Nem elég egyébként csak a floppyn beadni, hanem ilyenkor külön be kell adni írásban is, a korábbi bevallást is mellékelni kell.
Kérdezem miniszter úrtól, nem gondolja-e, hogy még a jó szándékú, fizetni akaró járulékfizetőket is elriasztják ezzel. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit