DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Az előzményeket képviselő úr a kérdésében elmondta. A Ganz Árammérő Gyár valóban 1989-ben alakult át gazdasági társasággá, s vagyonába tartozott az említett óvoda is. 1994-ben kezdődött a végelszámolás, még az Állami Vagyonügynökség kezdeményezte, illetve rendelte el, és az ÁPV Rt. ezt a helyzetet örökölte.
1997-ben került sor az óvodaépület megpályáztatására, mely pályázaton négy gazdasági társaság indult, és a Fixum '95 nevű kft. nyerte meg azzal a feltétellel, hogy az óvoda zavartalan működését a bérleti szerződés tartama alatt köteles biztosítani. Ez valóban 2000. június 30-ig tart, addig viszonylag kedvező helyzetben van az önkormányzat, hiszen változatlan feltételek mellett tudja üzemeltetni az óvodát. Ahhoz azonban, hogy később ne kerülhessen hátrányosabb helyzetbe vagy meg tudja szerezni az óvodát, az új tulajdonossal, a Fixum '95 Kft.-vel kellene a kapcsolatot felvenni és tárgyalni. Úgy tudom, hogy az eladás elől a Fixum Kft. nem zárkózna el.
Azt tudom tehát válaszolni képviselő úr kérdésére, hogy a tulajdonos ma már nem az állam, nem az ÁPV Rt.; a Fixum '95 Kft.-vel kellene az önkormányzatnak felvenni a kapcsolatot, és vételi ajánlatot tenni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit