DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mélyen tisztelt Rádióhallgatók! A nyugdíjasok helyzete egyre rosszabb és rosszabb lesz. Sajnos, ezen a jelenlegi Horn-Kuncze-kormány rövid időn belül már nem tud változtatni. Hisz' ha tudna, akkor már változtatott volna. Rendelkezésre állt három és fél esztendő, de az ígéret sajnos csak ígéret maradt, pedig ha betartották volna, úgy lett volna jó. Ezen kár sopánkodni, a nyugdíjasok helyzete csak egyre romlik és romlik. A kivezető út nem akar elkészülni, pedig a nyugdíjasoknak egyre fogy az idejük. Egyre nehezebb a megélhetési lehetőség szinte valamennyi nyugdíjas számára, és sok kisnyugdíjasunk nyugdíja nem éri el a minimálbér alsó határát, azaz a 19-20 ezer forintot sem. Ez véleményem szerint elfogadhatatlan! Ezt a kétségbeesett helyzetet szinte már nem lehet tovább halogatni. Már nem ígérni, hanem cselekedni kell! Nem lehet eltűrni, hogy egy élet munkája után az egyszerű nyugdíjasnak napi megélhetési problémákkal kell napról napra szembenézni!
1998. február 11-én Szolnokon megyei nyugdíjastalálkozó volt, a megyei küldöttek részvételével. Több település elküldte a résztvevőket, körülbelül 100-120 fő jelent meg. Meghívták a megye valamennyi pártjának elnökét, országgyűlési képviselőit. Van körülbelül 14-16 fő, akinek ott kellett volna lenni. Sajnos, a kormánypártok képviselői közül, de mások, a többi párt közül sem jöttek el a megrendezett fórumra. Nem érdemesítették a nyugdíjasokat arra sem, hogy legalább meghallgassák a panaszaikat, ha már segíteni nem tudnak rajta. Két fő jelent meg a fórumon: a KDNP országos nagyválasztmányának elnöke, Mizsei Zsuzsanna és a Független Kisgazdapárt részéről én, azaz Dögei Imre. A nyugdíjasok megbotránkozva fogadták és vették tudomásul, hogy arra sem voltak képesek a kormány részéről, hogy megjelenjenek, pedig személyesen is meg lettek invitálva, és el is fogadták azt. Azt hiszem, ehhez nem kell kommentár.
Lehetne róla többet beszélni, értékelni, hogy milyen érzésekkel távoztak onnan a nyugdíjasok. Megdöbbenve álltak e jelenség előtt, és többen elmondták hozzászólásaikban, hogy a megyei közgyűlés elnöke személyesen megígérte, hogy elmegy. A fideszes polgármester ugyanazt tette, és kérem, ez a két párt képviseltette magát, amit jól vettem tudomásul, mert valakit mégiscsak érdekel a nyugdíjasok botrányos helyzete.
(19.40)
De mivel a várt találkozó eredménytelen volt, a nyugdíjasok elkeseredett hangulatban mentek el, és bizony voltak olyan nyugdíjas asszonyok, akik sírva lépték át a szolnoki városháza dísztermének a küszöbét.
Ez elfogadhatatlan magatartás, ennyire lebecsülni a nyugdíjasok táborát nem lehet. Valahogy hasonlít ez a jelenség ahhoz a megdöbbentő eseményhez, amit '97 decemberében a hősök vasárnapjáról mondtam, hogy leszavazták a halottak megemlékezését, óriási többséggel. Valahogy ezt érzem a nyugdíjasok lekezelésénél is. Ez elfogadhatatlan! Ezek az emberek még élnek, és a nap mint napi életért küszködnek, különböző módszerrel.
De lejár az öt percem, így minden kedves rádióhallgatóra bízom a bírálatot és az észrevételeiket. Köszönöm, hogy megoszthattam aggodalmaimat önökkel.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit