KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Borzasztóan sajnálom, hogy képviselő úr napirendi utáni hozzászólásában a tényektől elvonatkoztatva, meglehetősen érzelemdúsan szólt. Igen, valóban, a nyugdíjasok helyzete nem túlságosan jó. Van olyan nyugdíjas, akinek a helyzete valóban rossz.
Az azonban, amit képviselő úr most kijelentett, hogy a kivezető út nem akar elkészülni, vagy hogy most kell cselekedni, az egyszerűen nem fedi a valóságot. Ugyanis remélem, nem felejtette el képviselő úr azt, hogy 1997 júliusában a parlament elfogadta a nyugdíjreformot. Ennek részeként elfogadta, hogy az elkövetkezendő években milyen mértékben, hogyan fog emelkedni a mindenkori nyugdíj összege. Elfogadta azt, hogy rendezi az özvegyi nyugdíjra jogosultak nyugdíját, elfogadta - a szociális törvény módosítása kapcsán - egy új intézményrendszer megalkotását, nevezetesen az időskorúak járadékát, amiről mindenki tudja, hogy nem nagyon magas életszínvonalat biztosít, de mindenképpen azt is tudni kell, hogy egyfajta gondoskodást jelent azok számára, akik saját jogon nyugdíjjogosultságot nem szereztek.
Képviselő Úr! Javasolom önnek, kísérje figyelemmel a parlament munkáját, és ne állítson a Ház falai között valótlanságot.
A másik kérdéskör, ami kifejezetten Szolnok megyét érinti, hogy a kormánypártok képviselői nem vettek részt, hogy az országgyűlési képviselők nem vettek részt ezen a találkozón. Úgy gondolom, képviselő úr, akkor lett volna korrekt az ön megnyilvánulása itt, a Parlament falai között, ha elmondja, kiket hívtak meg, és akiket meghívtak, azok közül kik nem mentek el. Bizton állíthatom önnek, hogy a kormánypártok képviselői nagy hangsúlyt helyeztek az elmúlt időszakban arra, és ezt követően is nagy hangsúlyt fognak helyezni arra, hogy az elfogadott törvényeket a nyugdíjasok megismerjék.
Számos példa volt arra, hogy a minisztérium képviselőit meghívták. Nyilvánvaló, hogy nem minden esetben tud elmenni miniszter, államtitkár ilyen rendezvényre. De mi gondoskodunk arról, és megítélésem szerint, információm szerint itt is gondoskodtak mindazok arról, akiknek volt tudomásuk a rendezvényről, hogy megfelelő szakértői képviselettel el tudják mondani a nyugdíjasoknak a rájuk vonatkozó új törvényeket.
Azt tudom képviselő úrnak felajánlani, hogy amennyiben megfelelő időben meghívást kapok egy ilyen rendezvényre, én magam is nagyon szívesen részt veszek ilyen fórumon, ha kell, akkor képviselő úr társaságában is. Nagyon szívesen, nagy örömmel szeretnénk tájékoztatni a Szolnok megyei, de más nyugdíjasokat is arról, milyen új elemeket jelent számukra a nyugdíjtörvény, és mi jelenti számukra a kivezető utat, azt a kivezető utat, amit ön, képviselő úr, sajnálatos módon országgyűlési képviselőként nem látott meg az elmúlt év során.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit