SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tulajdonképpen Toller László képviselőtársam felszólalására szerettem volna reagálni, és akkor azt már nem mondom el, amit Szalay képviselőtársam elmondott.
Annyiban más egy kicsit a helyzet, hogy csak és tisztán jogi alapon talán volna igazsága annak, amit képviselőtársam mondott, hiszen valóban visszaállítandónak látszik valami, amit a társasházi törvényben megfogtunk, de itt magát a fizikai folyamatot tekintve másról van szó: úgynevezett természetes monopóliumról. Ha képre akarnám rajzolni, hogy miként, akkor egyetlen vezetékre fölfűzve szerepelünk a távfűtésben; és volt szerencsém már itt, a parlamentben elmesélni a saját történetemet, hogy ha én otthon kikapcsolnám a távfűtésemet - mert olyan házban lakom -, akkor a többiek rovására nálam még mindig 17-18 fok lenne, mert a harmadik emeleten lakván, a fölső, az alsó és a két oldalsó szomszéd engem szépen fűtene, és a fölvett hőmennyiség nem lenne ettől kevesebb. (Az elnök ingatja a fejét.) Látom, elnök úr ingatja a fejét, de 16 fok biztos lenne, amennyire ismerem; keleti fekvésű a lakásom. (Dr. Surján László: 17-18!) Tehát 16 lenne... Mindegy, a többiek kárára tudnék kiszállni ebből a dologból, és csak a maradékot kéne, mondjuk, elektromos árammal vagy bármilyen pótlólagos fűtéssel pótolni.
Innen van az, hogy tisztán jogi alapon nem védhető az álláspont, és a kormány is azért fogadta be a módosító javaslatunkat, mert mindazon érveket, amelyeket Szalay kollégámmal elismétlünk, elfogadták, hogy a fizikai törvényszerűségek miatt helyesebb, ha ezzel a kiválással az egyébként rosszul járó tagtársaink - a társasházban tagtársak vannak - hozzájárulnak ahhoz, hogy ezt megtegyük. Ezért van az, hogy mégiscsak ragaszkodnánk ehhez a módosító javaslathoz.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit