DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdésből, tehát hogy "Miért értékeli többre a párttársát a magyar népnél, miniszterelnök úr?", tudhatja miniszterelnök úr, hogy arról a 13 milliárd forintról beszélek, amelyet ön a Mol Rt.-nek, tehát párttársának, Pál Lászlónak - mondhatnám úgy is: elvtársának, tehát Horn elvtárs Pál elvtársnak - elengedett.
Ezt azért vagyok kénytelen öntől ilyen értelemben megkérdezni, mert hiszen Magyarországon ma 800 ezer lakásban két és félmillió olyan állampolgár lakik, akiknek évek óta felhalmozódott nem egészen 10 milliárd forintos tartozásuk, és őket a kilakoltatás réme fenyegeti, mert a kormány nem hajlandó elengedni a tartozásukat, nem hajlandó engedményeket tenni. Van 650 ezer távfűtéses lakás, amelyekben 2 millió 300 ezer magyar állampolgár lakik; nők, férfiak, idősek, gyerekek, betegek, mozgásképtelenek. Ők sem tudják fizetni az irreálisan megemelt távfűtődíjakat, mégsem engednek el egy fillért sem nekik sem. Van 80 ezer OTP-lakás, amelyeknek lakói önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy nem tudják fizetni a megemelt kamatokat. Ez 300 ezer ember érint. Nekik sem engednek el semmit.
(14.10)
Úgy tűnik, hogy ön ennél az állampolgártömegnél sokkal többre értékeli a saját párttársát, Pál elvtársat. Ezért kérdezem önt, miniszterelnök úr: miért értékeli többre Pál elvtársat a magyar népnél?
Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit