HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Természetesen a miniszterelnök, jómagam semmit nem engedtem el sem a Molnak, sem bárki másnak. Mivel pontos szöveget szeretnék önnek mondani, ezért felolvasom, hogy mi a tényleges helyzet.
"A vámtörvény tavalyi módosítása során az Országgyűlés felhatalmazta a pénzügyminisztert, hogy '98. december 31-éig kérelemre felmentést adjon a vámkezelési díj és statisztikai illeték alól. A törvényi szabályozás megfogalmazta a felmentés lehetséges indokait is. Ilyen például az elmaradott térségek ipari fejlesztését szolgáló behozatal stb., de ami fontos, hogy ott is adhat kedvezményt, ahol a termeléshez felhasznált nyersanyagok és alapanyagok gazdaságos behozatala, különösen a beszerzés átterelése hasonlóan gazdaságos feltétellel más országból nem megoldható." A FÁK országából történő vezetékes olaj-, gázimport egyértelműen az utóbbi körbe sorolható. Ily módon a pénzügyminiszter úrnak törvényes lehetősége volt a kérdezett kedvezmény engedélyezésére.
"Az említett törvényi felhatalmazás alapján normatív módon kerülnek elbírálásra a Pénzügyminisztériumban a beérkező mentesítési kérelmek. A nyersanyagok és alapanyagok importterheinek mérséklése hozzájárul az infláció csökkentéséhez. Ez külön érv a pozitív elbírálás mellett. A Mol kérelmének elfogadása kifejezetten hozzájárult a lakossági energiaárak emelkedésének fékezéséhez, ami egyértelmű kormányzati szándék."
Tehát, képviselő úr, a kedvezmény megadására törvényes lehetősége volt a pénzügyminiszternek, egy rövid időn belül megszűnő befizetési jogcímet mérsékelt, antiinflációs hatása volt, és összhangban állt a '98-as költségvetéssel, tehát valóban a nép érdekeit szolgálta. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit