DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, kevés dolog van ebben az országban, ahol akkora egyetértés lenne, mint a sport ügye. Sajnos már nem látom azt, hogy a sport támogatásában, különösen az ifjúság sportéletének támogatásában a szándék mellett a tettek jelen lennének. Két éve született, úgy tudom, az a döntés az ön tárcájában, hogy az iskolákban folyó sportélet erősítése céljából személyenként, tanulónként ezer forint - nem havi, hanem évi ezer forint - támogatást adnak az iskoláknak abban az esetben, ha az iskolában sportkör működik. Örvendetes lenne, ha a sportkörök valóban fölélednének, ahol ezek megszűntek, de nagyon nehéz ezt a munkát úgy végezni, hogy nincs semmi anyagi alap. A rendeletnek vagy döntésnek egyik kiegészítője volt az, hogy sportköri díjat viszont nem lehet szedni.
(16.30)
Nem szeretném magam sem, ha a szülőket még jobban terhelnénk iskolai sportköri díjakkal, de sajnos az a tapasztalat - ezt minden testnevelő tanár barátom, ismerősöm alátámasztja -, hogy ez a megígért összeg, az ezer forint évente tanulónként, amit 1998-tól 1200-ra emeltek, egyszerűen nem érkezik meg az iskolákba. Szeretném tudni, hogy ennek mi az oka.
Köszönöm. (Taps az MDNP és az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit