KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Őszintén mondom, örülök, hogy igen precízen fogalmazta meg a kérdését, végre talán először azt mondta, hogy mi a kormány viszonya a keretmegállapodás-tervezethez. Mert valóban erről van szó, és ezt a keretmegállapodás-tervezet, mellékletként tartalmazta az a tárgyalási jegyzőkönyv, amit Nemcsók János és Peter Baco aláírt.
Nos, a kormány természetesen foglalkozni fog vele csütörtökön, sőt, nemcsak a keretmegállapodás-tervezettel, hanem a delegáció egész tevékenységével, nyilván erről mond valami véleményt, hogy megfelelt-e a mandátumnak vagy nem felelt meg.
Én természetesen nem vagyok abban a helyzetben a kormány egy tagjaként, hogy megelőlegezzem a kormány döntését. Csak nagy valószínűséggel feltételezem, hogy a kormány azt fogja mondani, hogy most nincs abban a helyzetben, hogy a keretmegállapodás elfogadásáról döntsön, hanem ehhez további vizsgálatokat, számításokat tart szükségesnek.
Én több kormánytaggal beszéltem erről, és általánosnak tekinthető ez a vélemény. Tehát feltételezve, de természetesen nem megelőlegezve a kormány döntését, azt valószínűsítem, hogy a kormány vizsgálatokat, számításokat fog elrendelni, mielőtt a végső döntést meghozza. Mivel ezeknek a vizsgálatoknak, számításoknak az időigénye várhatóan több hónap, így hozzá kell tennem, hogy a vizsgálatok eredménye után majd az a kormány fog dönteni a keretmegállapodásról, amelyik akkor hivatalban lesz.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit