NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Az elmúlt napokban meglehetősen sok vita övezte a keretmegállapodás-tervezetnek a kérdését. Ezzel kapcsolatban szeretném a külügyminiszter úrtól kérdezni, hogy szolgálhatna-e nekünk további információval a tekintetben, hogy a pénteken Pozsonyban aláírt dokumentumnak mi az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan a sorsa, mi a státusa. Az a vonatkozás érdekelne, hogy alapvetően mi a kormány viszonya ehhez a dokumentumhoz.
Ugyanis egymásnak ellentmondó kormányzati megnyilvánulások hangzottak el nemcsak az MSZP és az SZDSZ között, de a külügyminiszter, illetőleg a delegációvezető között is. Egy példa. Nemcsók államtitkár úr február 27-én: "A keretmegállapodás részleteiről addig nem beszélhetek, amíg a megállapodás tervezetét nem juttatjuk el kormányainkhoz, amíg azok ezt a tervezetet előzetesen nem hagyják jóvá." Szent-Iványi frakcióvezető úr az SZDSZ nevében a következőt mondta tegnap: "A pénteki dokumentum tartalmával megegyező keretmegállapodás megkötését megakadályozzuk." A külügyminiszter úr azt mondta: nincs mit megakadályozni az SZDSZ-nek, mert nem készül a kormány ilyen döntést hozni.
Tisztelt Miniszter Úr! Egyetlenegy kérdésem van: fog-e a kormányülés foglalkozni a pénteken elfogadott dokumentummal, és milyen jellegű döntést fog hozni?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit