DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tulajdonképpen Vojnik Mária képviselő asszony nagyrészt már elmondta azt, amit én is szerettem volna elmondani. Csak azzal egészítem ki, hogy úgy tűnik, elég jól érveltünk az egészségügyi és szociális bizottságban, hiszen a bizottság ezt a módosító indítványunkat támogatni tudta.
Szóval nem a gyógyszerkiadások megfogásának szándékát vitatjuk; ezt a tendenciát valamilyen módon valóban meg kell állítani, bár hozzáteszem, ez még az importliberalizációval kezdődött a '90-es évek elején, és hihetetlenül nehéz volt eljutni odáig, hogy '95-96-ban le tudtuk vinni valahogy a gyógyszertérítési díj növekedését az inflációnak megfelelő szintre, de itt most nem erről van szó! Valóban arról van szó, hogy azt a bizonyos sorrendet, amiről Vojnik Mária képviselőtársam beszélt, nem lehet felcserélni, mert ez ugyan valóban egy költségvetés, tisztelt Frajna képviselő úr, de azért azt gondolom, e tekintetben mégis azt hihetjük, hogy itt nem feltétlenül a fiskális szemléletnek kell győznie a szakmai racionalitás felett.
Szóval valóban nem fogjuk kifogásolni adott esetben azt, ha nagyon határozott lépések és intézkedések lesznek a tekintetben, hogy a valóban túlzott, felesleges fogyasztást megfelelő intézkedésekkel, a szakma együttműködésével vissza lehessen szorítani; nem fogjuk kifogásolni az ellenőrzéseket ezzel kapcsolatban. De azt hiszem, ez a megoldás mindenképpen csak a betegeknek lesz káros.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit