KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Azt gondolom, tisztelt elnök úr, hogy jut idő Nagy Sándornak is kétperces reagálásra a nyugdíjemelés ügyében. Amilyen bizonytalanságot tükröz a kormányzat, én azt gondolom, el kellene jutni most már oda, hogy azt a törvénymódosítási szándékot egyszerűen likvidálni kellene. Több kísérlet volt, hogy hol szerepeltessék; először egy önálló törvényjavaslatban, utána a társadalombiztosítási költségvetésben. Értelemszerűen azt gondolom, ott kellett volna szerepeltetni. A központi költségvetésben is indokolt lett volna szerepeltetni. Látszik a kormányzat rendkívüli bizonytalansága.
Morálisan meg is értem ezt a dolgot, hiszen mindenféle előkészület nélkül... - mármint a választási kampányban mélyen hallgattak arról, hogy ők a nyugdíjasokat meg akarják sarcolni. Most érzékelhető az a bizonytalanság, amit tanúsít a kormányzat e tekintetben. Én azt gondolom, ez úgy lenne feloldható, tisztelt képviselőtársak, ha most már nem ide-oda rakosgatnák a nyugdíjemelés törvényi módosítását, hanem egyszerűen vennének egy mély lélegzetet, elfogadnák azt a módosító javaslatot, amire Kökény képviselőtársam utalt, és a nyugdíjemelésre vonatkozóan pedig hagynák az eddig kialakított, jelenleg hatályos törvényben foglalt rendszert, és visszavonnák azokat a módosító elképzeléseket, amivel egy kialakított és a társadalomban széles körben egyeztetett és megállapodott rendszert meg akarnak változtatni.
(12.30)
Tisztelt Képviselőtársak! A kormányzatnak ez a bizonytalansága nyilvánvalóan megalapozott, és szükséges lenne ezt sürgősen feloldani. Praktikus lenne, ha most, a részletes vitában a pénzügyminiszter úr esetleg azt közölné a társadalommal itt, az Országgyűlés plénumán, hogy elállnak ettől a szándékuktól, és visszavonják ezt a nyugdíjemelési módosító indítványukat.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit