KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kökény Mihály hozzászólását szeretném színesíteni. A nyugdíjak emelésének rendjéről van szó. Eddig az infláció és a nyugdíjak kapcsolatáról beszélt a parlament, én más aspektussal szeretnék foglalkozni.
Egy átalakuló, válsággal küszködő gazdaságban a nyugdíjak emelkedését az aktívak keresetemelkedésével összefüggésben is figyelni kell. Ez a labdarúgó kupamérkőzések hasonlatával élve egy kettős mérkőzés, oda-visszavágó mérkőzés, amely ugyan ütemkülönbséggel, de ugyanazokat a feltételeket biztosítja mind az aktívaknak, mind a nyugdíjasoknak.
Az aktívak és a nyugdíjasok viszonylatában megállapítható, hogy '98. december 31-éhez képest 7 százalékkal járnak rosszabbul a nyugdíjasok. Hangsúlyoznám, hogy ezt a 7 százalékot 1994-ig 3 százalékban, 1994-től - a válságos időszakban - a Magyar Köztársaság parlamentjében közösen hoztuk össze valamennyien, 4 százalékban. Most, amikor a visszavágó mérkőzésre kerülne sor, úgy tűnik, a kormánypártok meg akarják változtatni a játékszabályokat.
Természetesen meg lehet változtatni a játékszabályokat! Semmi akadálya nincsen annak, hogy a Labdarúgó Szövetség, a kupát szervező szövetség úgy gondolja, hogy a következő ciklusban, a következő oda-visszavágó mérkőzés kapcsán más szabályok szerint bonyolítják le az akciókat - de ezt nem lehet a két forduló között megtenni, tisztelt képviselőtársaim! Meg lehet tenni majd 1999. december 31. után, amikor a visszavágó mérkőzés ideje lejárt.
Úgy gondolom, ezt az egyéves csúszási időt az új rendszerre való átállás hatályba léptetésével is mindenképpen meg kell várni, mert akkor lesz igazán korrekt, s akkor lesz egymással arányban az aktívak és a nyugdíjasok keresetnövekedése.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit