BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Mint vidéki parasztképviselő, aki a kormány programját a magáénak vallja, benne a családi vállalkozásokat is, ezért kötelességemnek tartom, hogy figyelemmel kísérjem a megyében a részarányföldtulajdon-kiadás helyzetét. Sajnálattal értesültem a megyei földművelésügyi hivatalban arról, hogy azért késik a határozatok feldolgozása és kiadása, mert hiányzik a megfelelő mennyiségű pénzforrás, a több hónapja elmaradt munkabéreket sem tudják kifizetni, sőt még a postaköltségre sincsen pénz; a szemem láttára történt, hogy alkalmilag küldözgették ki a dolgokat.
A megyei és a fővárosi földművelésügyi hivatalok számára a részaránytulajdon-kiadási határozatok feldolgozásának anyagi hátterét a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium biztosítja. A 19 megyének, az előbb említett hivataloknak ahhoz, hogy feldolgozhassák anyagukat, az 1998. évben 645 millió forintra lenne szüksége, ezzel szemben az eddigi rendelkezésre álló forintösszeg mindössze csak 310 millió forint.
Tudom, hogy az ez évi rossz gazdasági és természeti körülmények a minisztérium tartalékait jelentősen befolyásolták, a Földművelésügyi Minisztérium költségvetési irodájától kapott írásbeli tájékoztatás szerint ezért nem kerülhet sor a földkiadási keret kiegészítésére. Ez részemre elfogadhatatlan!
A részarány-földtulajdonok kiadási ügyének mielőbbi rendezése érdekében választóim, az igényjogosultak teljesítési határidőre is hivatkoznak, és magyarázatot kérnek arra, mi az oka annak, hogy a kormányprogram e fontos célkitűzésének megvalósítására a kormány még mindig nem biztosította a szükséges pénzügyi hátterek megteremtését. Például Somogy megyében a hivatal szerint 20 millió forint kiutalásával a földkiadási határozatok még ebben az évben elkészülhetnének.
Nagy érdeklődéssel várom a miniszter úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit