DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm a kérdését, Simon képviselő úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Simon képviselő úr egy rendkívül súlyos kérdéssel kapcsolatos problémakört vázolt a Ház előtt, hiszen az orosz válság valóban az egész konzervipart sújtja, és azon keresztül sújtja a mezőgazdasági termelőket.
Négy csoportba sorolható az az intézkedéscsomag, amelyeket eddig hoztunk. Egyrészt az exporttámogatásokat felemeltük a csemegeuborka, a csemegekukorica és a zöldborsó vonatkozásában kilogrammonként 15 forintról 20 forintra, másrészt a sűrített paradicsom esetében 17 forintról 25 forintra. Ez volt az első intézkedéscsomag, amely jelentős segítséget nyújtott a válság kiküszöböléséhez.
A másik csomag egy olyan 7 milliárd forintos, az állami költségvetésből biztosítandó hitelre vonatkozott, melynek 50 százalékát, tehát 3,5 milliárd forintot garantál a magyar állam. Úgy gondoljuk, hogy ez igen jelentős további segítség.
A harmadik csomagba tartozik, hogy 1998. május 1-jétől augusztus 31-éig kiszállított, de az orosz fél által ki nem fizetett árukra, termékféleségekre is kifizetjük az exporttámogatást, noha az összes többi termékre nézve eddig az volt az állami előírás, hogy először az orosz fél fizetésének kellett megérkezni, csak utána fizettük mi az exporttámogatást.
Miután a két perc letelt, a további intézkedésről a hátralévő egy percben fogom a Házat és önt tájékoztatni. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit