ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.
Az Országgyűlés elnöke személyi javaslatokat terjesztett elő H/533. és H/534. számokon, ezekben a "Kellő körültekintéssel járt-e el a kormány a hatáskörébe tartozó személyi kérdésekben, különös tekintettel olyan személyek kinevezésére, akikkel kapcsolatban tisztázatlan, kétes gazdasági összefüggések merültek fel?" kérdést vizsgáló bizottság, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal működése és felügyelete során felmerült aggályokat vizsgáló bizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztására tett javaslatot. A különböző irományszámokon előterjesztett javaslatokról külön-külön, de az egyes vizsgálóbizottságok tisztségviselőiről és tagjairól - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - együttesen határoz az Országgyűlés. A személyi javaslatokat írásban valamennyien kézhez kapták.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/533. számú előterjesztésben az alelnök személye tévesen került megjelölésre. A Fidesz képviselőcsoportja a vizsgálóbizottság e tisztségére Bernáth Ildikó képviselő asszonyt jelölte.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a jelzett pontosítással elfogadja-e a H/533. számú személyi javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 146 igen, 167 nem szavazattal, 6 tartózkodással a személyi javaslatokat elvetette. (Moraj, taps és közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban: Pfúj!)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/534. számú személyi javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Megjelenik a szavazás eredménye. - Hosszan tartó taps, moraj, közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban: Pfúj! Szégyen! - Az MSZP és az SZDSZ képviselői kivonulnak az ülésteremből.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 125 igen, 179 nem szavazattal és 8 tartózkodással ezt a javaslatot is elvetette. (Rövid szünet.)
(17.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit