KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Alelnöknő! Tisztelt Ház! A gazdasági társaságokról szóló önálló képviselői indítvány az új Gt. egy pontjához nyúlna hozzá annak az elvnek az érvényesítése érdekében, hogy a tulajdonosnak a tulajdon fölötti rendelkezéshez fűződő joga legalább olyan fontos elv legyen, mint a kisebbségi tulajdonosnak a kisebbségi tulajdon védelméhez fűződő joga és érdeke.
A részletes, illetőleg az általános vitában összecsaptak az idevonatkozó érvek, ellenérvek, ezeket megismételni nem akarom. Azt az egy tényt vagy álláspontot szeretném rögzíteni, hogy a mi véleményünk szerint abban az esetben, ha a tulajdonosok egymás között nem kötelező módon, nem kikényszerítetten, hanem önkéntes, szabad akaratukból megegyeznek valamiben, amit rögzítenek a részvényesi jogokhoz fűződő kérdéskörben, miért ne tehetnék meg, miért kellene kikényszeríteni ennek a korábban született megállapodásnak a megváltoztatását, Hiszen tudjuk azt, hogy egy részvénytársaságban való részvétel önkéntes, a részvények árfolyamának színvonalát azonban jelentős mértékben az befolyásolja, hogy az alapító okiratban a korábbi tulajdonosi megegyezésekben mi található. Éppen ezért nem tartjuk helyesnek azt, ha az új Gt. a visszamenőlegességgel él ebben a kérdésben, ezért tettük az önálló képviselői indítványunkat. Kérem a képviselőket, hogy támogassák.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit