DR. GIDAI ERZSÉBET

Full text search

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőház! Én nagyon rövid hozzászólást szeretnék mondani. Amennyiben a parlament jóváhagyja a Valutaalaphoz való hozzájárulásunk növelését, akkor gyakorlatilag szentesíti azt a fajta eszközrendszert, amellyel a Valutaalap - nemcsak nálunk, világviszonylatban is, de Magyarországon kifejezetten - 1982 óta a gazdaságpolitika egyik fő diktálójaként van jelen, forráskivonása, sőt nettó erőforrás-kivonása van, tehát többet visz el az országból különböző hitel- és kamattartozás címén, mint amit idead.
Miután ma világviszonylatban egy óriási tiltakozás van a Nemzetközi Valutaalap és a Világbanknak a nemzetközi pénzpiacon és a gazdaságpolitikai, belpolitikai történésekbe való beleszólása ellen - Angliában nem olyan régen már az angol parlamentben Tony Blair is egy új brettonwoods-i intézményi rendszert hirdetett meg, tiltakozásul a Nemzetközi Valutaalap beavatkozó folyamata és akciói ellen -, a magam részéről, aki elég régóta vizsgálom a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank dolgait és nemzetközi szerepét és beleszólási rendszerét, de a frakció nevében is és minden olyan magyar gondolkodó nevében, aki szakembere ezeknek a spekulatív pénzjátékoknak, tiltakozunk az ellen, hogy a Nemzetközi Valutaalap forrásait, amely forrást von el, innen további pénzkiáramlással erősítsük meg azt a hatalmat, amely nemzetek pusztítását, romba döntését, dél-amerikai színvonalra történő lesüllyesztését eredményezte.
Ezért számunkra egy szégyenfolt lesz, ha a Nemzetközi Valutaalapot még azokkal a forrásokkal támogatjuk meg, amely forrásokból életminőség-javítást lehetne végezni, vagy lehetne az egészségügyet, oktatást vagy netalántán a nyugdíjasokat vagy a magyar családok létét, erőforrásait, megélhetését segíteni.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit