DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Köszönöm a kérdést, képviselő úr. Tisztelt Ház!
Úgy gondolom, hogy az általunk hozott sokirányú intézkedést rövid két perc alatt végigsorolni képtelenség, de néhányat kiemelnék közülük. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Így legyen szabad arra utalnom, hogy először is a 36 forintos közvetlen termelői támogatást (Herczog Edit: Hajrá, Fradi!) a sertés esetében felemeltük 59-re. Olyan importkorlátozó intézkedéseket léptettünk életbe, ami az egyik oldalon azt jelenti, hogy ha megtudjuk, hogy a feldolgozók importból dolgoznak vagy importot behoznak, akkor ők nem kapják meg az exporttámogatást. Másrészt november 15-étől a Gazdasági Minisztériummal egyetértésben egy importfigyelő rendszert léptettünk életbe. Úgy gondolom, hogy a sertésfronton ezzel megfogtuk a legszükségesebb manipulációs lehetőségeket.
Ami a csirke kérdését illeti, itt először 55 forint/kilogramm támogatást állapítottunk meg. Ezt október 27-étől felemeltük 95 forintra kilogrammonként, majd az irányárhoz kötött támogatási rendszert úgy alakítottuk át, hogy további 3 forintos támogatási rendszert juttatunk el közvetlenül a termelőhöz. Emellett minőségi tenyészkocacserét és baromfiszülőpár-támogatást biztosítottunk, tehát sok irányú támogatást nyújtottunk mindkét kérdéskörben. A megmaradó támogatásokról majd a rendelkezésre álló egy percben szólok még.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit