DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Elnök Asszony! Képviselő Asszony! A kérdés témája végül is, azt hiszem, a 30/1995. rendelet, amelyet idézett is, s hogy annak költségei tűrhetetlen terhet jelentenek a beteg, illetve hozzátartozói számára - én így összegeztem a kérdést. A rendelet hatféle gyártmányú pelenkázónadrágot sorol fel, és 313 és 662 forintot jelent negyedévenként.
(16.10)
Úgy gondolom, hogy negyedévenként ennyi pénz nem dönti romba a háztartások költségvetését.
Az a megjegyzése képviselő asszonynak, ami a közgyógyellátás kérdését érinti, kitüntetett kérdés, és azt gondolom, hogy sokkal inkább meg kell fontolni azt, hogy mit tegyünk közgyógyellátási listára. Azért kérdés ez, mert ez jelen pillanatban egy pozitív diszkrimináció, úgy a gyógyszer, mint a gyógyászati segédeszközök terén, de nem teljes körű.
Elképzelésünk szerint, mivel a közgyógyellátás szociális kérdés, ezért azt gondoljuk, hogy a teljes körű hozzáférhetőség minden támogatott készítménynél és gyógyászati segédeszköznél megengedett, és a szociális szférának kell az ellentételezést a helyi önkormányzatok vagy az orvos kollégák révén biztosítani. Vissza kell hozni azt a régi rendelési módot, amit fekete vényként ismer a gyakorlat. Ezt tervezzük, és reméljük, hogy megoldódik. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit