DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Személyes érintettség miatt szeretném néhány percbe igénybe venni türelmüket. Arra kértem lehetőséget, hogy mint Fejér megye 7. számú választókerületének egyéni képviselője megértéssel, de személyes szomorúsággal búcsúztassam Szárligetet, ezt a minden túlzás nélküli gyönyörű fekvésű települést, sok szívemhez nőtt lakosával együtt.
Engedjék meg azonban, hogy ebből az alkalomból az önkormányzati bizottság előttünk hallott véleményéhez kapcsolódva néhány általános megjegyzést tegyek, és újra hangsúlyozzak olyan tényeket, amelynek általános jelentősége van.
Már a járások megszüntetése óta megnehezedett azon területek lakosságának kapcsolattartása az állami szolgáltatásokkal, amelyek megyehatáron lévén gyakran kedvezőbb kapcsolatban voltak a szomszéd megyék egyes városaival és területeivel, mint saját megyéjük központjával.
Ezért a H/446. számú országgyűlési határozati javaslat indoklásában is számos erre utaló érvet találunk. Ilyen Szárliget esetében a Tatabánya-Felsőgalla szennyvízhálózathoz való jobb csatlakoztatás; ilyen a székesfehérvári megyei kórháztól való közlekedési távolság; ilyen a munkanélküliség kérdésének kezelhetősége, és nem utolsósorban emellett szól az a már említett tény, hogy a község temetője a mai közigazgatási beosztás szerint is már Komárom-Esztergom megye területére esik. Mindez érthetővé teszi a helyiek döntését. Én azonban ismételten arra szeretném... (Folyamatos zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit