DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egyetértek Mécs képviselő úrral abban, hogy a civil kontroll kell, egyetértek azzal, hogy ad absurdum ez NATO-szabványnak is nevezhető.
Ezek után óhatatlanul fölmerül bennem a kérdés, hogy tegnap miért született meg önökkel, az ellenzéki pártok vezetőivel a megállapodás abban, hogy ezt a civil kontrollt, a parlament ellenőrző szerepét korlátozzák. A tegnapi megállapodás logikáját megértettem, elfogadom, azzal, hogy nem szükséges azt megérteni és elfogadni sem szükséges. De önök úgy döntöttek, hogy elfogadják.
Ezt követően változtatták meg az álláspontjukat - nyilvánvaló dolog - a két vizsgálóbizottság személyi összetételének el nem fogadása miatt. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van!) Én azon kevesek közé tartozom - és nagyon jó lenne, ha nem szólna bele senki legalább ebbe a pár mondatba, ami rendelkezésemre áll -, aki Burány képviselő úrral kapcsolatban nem látott fönntartást, és megszavaztam.
Viszont abban a pillanatban, amikor az SZDSZ politikai erkölcsről, tartásról, emberi tartásról beszél, akkor meglepődöm. Meglepődöm azon és azért, hogy az SZDSZ-nek volt ahhoz politikai tartása - úgymond -, hogy azt az Eörsi Mátyást jelölje elnöknek, aki ellen vagy elrendelték, vagy nem rendelték még el - ezt nem tudom - a magánvádas büntetőeljárást. Kérem, ez a tartás hiánya! Pontosan ezért nem lenne szabad senkinek abból kiindulnia, hogy ez bosszú, hogy ez a kormány büntetése. A vita nem erről folyik, és nagyon sajnálom, hogy az önök részéről erről folyik. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A vita folyjon arról, hogy önök szükségesnek tartják-e a civil kontrollt, annak minden előnyével vagy hátrányával együtt, ilyen mélységig, avagy sem.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit