SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

SIMICSKÓ ISTVÁN
SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A baráti kéz kérdéséhez visszatérve: Gyimesi József képviselőtársam arra a baráti kézre gondolt, amelyet a kormány az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkárának személyében nyújtott ki önök felé; az ötpárti egyeztetésre gondolok. Tehát ez az a baráti kéz, amelyre utalt Gyimesi József képviselőtársam. Ha már a hasonlatoknál tartunk, és már kezd szállóigévé válni a Mécs Imre képviselő úr hozzászólásában említett baráti kéz, az ellenzéki pártok részéről ebbe történt - úgymond - a beleharapás.
Még egyszer szeretném önöket kérni, ne kössék össze az önök által igen nagy fontosságúnak ítélt vizsgálóbizottságok személyi összetételének ügyét (Zaj az MSZP padsoraiban.) a NATO-csatlakozásunk ügyével. Azt hiszem, ez nem azonos fajsúllyal bíró ügy. Nem hiszem, hogy Eörsi Mátyás, valamint Burány Sándor képviselő urak személyi kérdése össznemzeti ügynek tekinthető.
Nem tudok arról, hogy a NATO további bővítésének kapcsán felmerült volna ennek a két úrnak a neve. Ezzel szemben a NATO-részvételünk igazi működőképessége érdekében szükséges jogharmonizáció és az alkotmány módosítása bizony nagy fontossággal felmerült. Ezért ismételten kérem önöket, hogy ne kössék össze ezt a két ügyet, hanem próbáljanak meg elvonatkoztatni a vizsgálóbizottságok személyi összetételének kérdésétől. A nemzeti ügyet tartsák szem előtt, és a nemzeti konszenzus talaján próbáljuk megközelíteni ezt a kérdést, és támogassák természetesen az alkotmány módosítását.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit