DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF, a honvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A honvédelmi bizottság 1998. november 25-én megtartott ülésén úgy határozott, hogy a nemzeti biztonsági felügyeletről szóló T/459. számú törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak találja. A vitában, amely elég szűk körben zajlott le, az ellenzéki képviselőtársaim felhatalmaztak és szinte köteleztek arra, hogy ismertessem azt az álláspontjukat, miszerint mostanában a parlamentben gyakorlat, hogy ha nincs kisebbségi előadói vélemény, akkor úgy hangzik - idézem -, "mintha a bizottság elfogadta volna, tehát a szavazati arányt kérem ismertetni azzal, hogy a kisebbségi véleménynek nincs állított előadója".
Ennek az idézetnek a lényege az, hogy ebben az ügyben kisebbségi vélemény előadására előadót a bizottság kisebbsége nem állított, de a határozatát a bizottság nem egyhangúlag hozta, hanem 11 igen, 4 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett. Jóllehet, a Házszabály 101. §-a nem kötelez arra, mint a bizottság kijelölt előadóját, hogy ismertessem a szavazati arányokat, hiszen a bizottság döntését kell ismertetnem, amely ajánlás az Országgyűlés felé, de én készséggel eleget teszek ellenzéki képviselőtársaim felkérésének.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit