DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény módosításáról szóló T/460. számú törvényjavaslatot az önkormányzati és rendészeti bizottság 1998. november 25-én tűzte napirendjére és tárgyalta meg; 16 igen, 3 nem szavazattal és 2 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta. A bizottságban külön vita nem alakult ki a törvényjavaslat kapcsán, azonban tájékozódva más bizottságokban is a javaslat tárgyalásának tapasztalatairól, ismeretes, hogy az országgyűlési adatvédelmi biztos a törvényjavaslat több részét is kifogásolta, amelyek elsősorban a minősítés szintjeit érintő pontosító megfogalmazásokat tartalmaznak.
A törvényjavaslatról - mint ahogy említettem - a bizottság vita nélkül határozott, illetve ajánlotta az Országgyűlésnek elfogadásra, ami utal arra is, hogy a bizottság többsége egyetért azzal, és támogatja, hogy a Magyar Köztársaság kormánya, a NATO és a Nyugat-európai Unió között aláírt, az információk biztonságáról szóló megállapodás szerint kezeljük és őrizzük a részünkre átadott minősített információkat, saját biztonsági normáink szerint.
A bizottsági ülésen a javaslat ellen szavazók, illetve tartózkodó képviselők megfogalmazták azt, hogy a parlamenti plenáris vita keretében fejtik majd ki véleményüket, álláspontjukat.
(A jegyzői székben Molnár Róbert helyét
Herényi Károly foglalja el.)
Természetesen több dologról is lehetne szólni még, tisztelt képviselőtársaim; arról is, hogy szükséges majd módosítani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló '92. évi LXIII. törvényt is, de ezt a módosítást nem lehet ilyen formában az államtitokról és a szolgálati titokról szóló '95. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslaton belül megvalósítani.
(12.00)
(A jegyzői székben dr. Világosi Gábor helyét
Kocsi László foglalja el.)
Vélhetően ez a szándék állhatott a bizottsági ülésen azon képviselők álláspontjának a középpontjában, hogy ezt majd a parlamenti plenáris vita keretében ismertetik.
Tisztelt Képviselőtársaim! Én az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak a Házszabály 77. § (4) bekezdéséhez fűzött értelmezése szerint többet nem szeretnék mondani ennek a javaslatnak a bizottsági dolgairól, hiszen az alkotmány- és igazságügyi bizottság egyértelműen rögzíti - itt az elmúlt hetekben erről már komoly viták alakultak ki -, hogy mind a bizottsági, mind pedig a kisebbségi vélemény csak olyan elemeket tartalmazhat a plenáris vitán, amelyek a bizottsági vitában bármely részről elhangzottak, tehát tulajdonképpen jó szívvel, jó szándékkal ennyit lehetett elmondani erről az álláspontról.
Ugyanakkor én nem tartom egészen jónak - de több képviselőtársam is megfogalmazta ezt a gondolatot -, hogy egy első helyen kijelölt bizottság, mert az önkormányzati és rendészeti bizottság az első helyen kijelölt bizottsága ennek a törvényjavaslatnak, úgymond, bizottsági szinten kellő mélységben nem tárgyalta ezt az ügyet, azonban figyelembe véve a szavazati arányt, a szavazati eredményeket, azt kell megfogalmaznom mint bizottsági előadó, hogy a tisztelt Országgyűlés részére elfogadásra ajánljuk ezt a törvényjavaslatot.
Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a MIÉP és a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit