DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Az Ábrahám doktor által előadottakkal kapcsolatban rá kell mutatnom arra, hogy a büntetés kiszabásának nemcsak speciális, hanem generális prevenció elérésére vonatkozó céljai is vannak. Amikor álhumánumtól vezettetve az elítélt alapvető emberi jogait kívánjuk vagy kívánják egyesek előtérbe állítani, akkor nekem rá kell kérdeznem arra a fontos szempontra, hogy mi van az áldozat jogával. Megdöbbentő ez a kérdés! Azonban rendkívül fontos, hogy amikor a bűnös megjavulásáról, esetlegesen a társadalomba való sikeres visszavezettetéséről van és lehet szó, akkor fel kell hogy merüljön a teljes kárrendezés lehetősége vagy már ellehetetlenültségének a kérdése is.
Ami az elhangzott 10 millió forintos állítólagos évi költséget illeti, azt hiszem, ez egy egyszerű számszaki hiba.
(21.20)
Meg kell vizsgálni, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek milyen költségkerettel rendelkeznek, és azonnal kitűnik, hogy itt valami tévedésről van szó.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit