DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Való igaz, hogy adótörvényekről úgy tárgyalni, hogy nem ismerjük a költségvetési törvény főbb számait, nehéz. Talán hasonlítható ez a dolog a vakrepüléshez. Azonban, hogy mégis nem teljesen a vakrepülés stádiumában van most a tisztelt parlament, hadd utaljak MSZP-s képviselőtársaimnak arra, hogy kaptunk egy tájékoztató anyagot, valamennyi parlamenti képviselő, amely úgy fogalmaz - mutatom (Iratokat mutat fel.) - a borítólapján, hogy együtt kezelendő ez a tájékoztató anyag a jövedéki törvénnyel, az általános forgalmiadó-törvénnyel. Ebben a tájékoztató anyagban tulajdonképpen azok a számok, azok a költségvetési keretszámok, amelyek az adótörvények változtatásából fakadnak, tulajdonképpen szám szerint kimunkáltak. Tehát tudjuk azt, hogy az illetéktörvény módosításával a központi kormányzat 1999-re mekkora bevételi forrást irányoz elő, tudjuk azt, hogy mennyi a társasági adótörvény változásából fakadó adóbevétel, tudjuk a személyi jövedelemadó vonatkozásában.
Törvénysértés stádiumában véleményem szerint a kormányzat azért nincs, hiszen ezelőtt egy hónappal az államháztartási törvény módosítása kapcsán a tisztelt Ház többsége felhatalmazta a kormányt arra, hogy a választások évében a költségvetési törvényt néhány nappal, néhány héttel később (Közbeszólás: 30 nappal...), 30 nappal később tudja előterjeszteni. Tehát, én azt hiszem, ha alaposan tanulmányozzák képviselőtársaim ezt a tájékoztató anyagot - amelyet a Pénzügyminisztérium bocsátott minden képviselő rendelkezésére -, ezek a megfogalmazott aggályok némiképpen oldhatók.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit