DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Két bibi mégiscsak van a költségvetés hiánya kapcsán. Azt gondolom, nehéz lenne vitatni, hogy adótörvényekről úgy véleményt formálni, hogy nem tudjuk, mennyi a kormány által 1999-re az adott adónemből tervezett bevétel, elég nehéz. Márpedig ezt mi ma nem tudhatjuk. Legalábbis én semmifajta olyan tájékoztatást nem láttam, amelyben egzakt módon le lenne írva, hogy az egyes adónemekből a kormány '99-re mennyi bevételt tervez. Ez igaz a ma tárgyalt két adónemnél is, és igaz a tegnap tárgyalásra került adónemek esetében is.
Ezért tehát azt hiszem, az a kritika, amely elhangzik részünkről a tekintetben, hogy az adótörvények tárgyalása a költségvetéssel együtt lenne célszerű, talán mégis csak megalapozott. Az a hivatkozás pedig természetesen igaz, hogy önöknek törvényes joguk van erre, hiszen többséggel elfogadták azt a törvényt, ami október végéig lehetővé tette a költségvetés benyújtását, de természetesen abban a vitában mi más álláspontot képviseltünk, és ha ezt az álláspontot következetesen fenntartjuk, akkor az talán nem hiba a mi részünkről.
A másik észrevételem pusztán annyi lenne, hogy már csak azért is izgalmas lenne ezt a bizonyos költségvetés-tervezetet látni, mert itt a mai napon különböző sajtóhírek alapján értesülhettünk arról, hogy olyan gyökeres változások is szerepelni fognak a költségvetésben, mint alapok megszüntetése, beintegrálása tárcafejezetekbe. Lényegében adótörvény jelleggel tárgyalt törvénymódosítási javaslatokat is érintő kérdésről van szó, és eléggé furcsán lehet erről nekünk véleményt formálni, miközben tegnap este még egyikünk sem értesülhetett arról, hogy ilyen szándéka van a kormánynak. Ma a sajtóból tudunk arról, hogy a kormány ilyen szándékokat fontolgat, illetve feltehetően a költségvetési törvényjavaslatban ez szerepelni is fog.
Elég nehéz helyzetbe hozzák önök az ellenzéki frakciókat, amikor ilyen módon kell nekünk adótörvényekről, illetve termékdíjról és más, egyéb elvonási tételekről véleményt formálni a vitában.
Zsikla képviselő úrnak csak annyit szeretnék mondani, hogy képviselőtársam sajtótájékoztatóra ment el az imént, de miután hallotta, hogy önök hiányolták, ezért már, azt hiszem, vissza is érkezett a terembe.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit