GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Varga Mihály államtitkár úrhoz hadd kötődjek, valamint a korábbiakhoz.
Tisztelt Államtitkár Úr! Bizony, ez azt jelenti, hogy amikor önök be tetszettek nyújtani az államháztartási törvényre vonatkozó módosító javaslatot, nem jártak el kellő körültekintéssel, mert csak a költségvetésre módosították a határidőt, míg az adótörvényekkel összhangban nem. Az akkori vitára és a kezdeményezésünkre Szájer képviselő úr azt a választ adta, hogy még nem bírtunk kikeveredni a választási vereségből. Én meg azt mondom, hogy most belekeveredtünk egy olyan furcsa ellentmondásba, amiben mindannyian vergődünk. Valóban citálhatjuk az előző évek gyakorlatát, de azért szeretném önt emlékeztetni, ebben a Házban még nem volt példa arra, hogy adótörvények általános vitáját - az összeset - két nap alatt befejezzük és lezárjuk. Egyszerűen elejét vesszük annak, hogy érdemi vita folyhasson az adótörvényekről, sőt lassan arra sem lesz idő, hogy módosító indítványokat nyújtsunk be, miközben a vitából kiderül, hogy számosat kellene benyújtani, mert csak így lehetnének működőképesek a gazdaságban az adótörvények.
Azt hiszem, hogy az eddigi - a tegnapi és a mai napi - vita tökéletesen igazolja, kizárólag politikai indoka volt annak, hogy az elmúlt két hét parlamenti plenáris szünettel telt el, és most bizony a kormány rettentő nagy időzavarban van.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
(12.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit