HERCZOG EDIT

Full text search

HERCZOG EDIT
HERCZOG EDIT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szeretnék Zsikla Győzővel arról vitatkozni, hogy ki hány képviselőt tud a teremben. Azt hiszem, a szocialista frakció pusztán a létszámarányánál fogva és a parlamentben betöltött számaránya alapján eleve garantálni tudja a nagyobb létszámot.
Amire reagálni szeretnék: én is úgy gondolom az üzemanyag-alkohol kérdésével tíz éve foglalkozó szakemberként, hogy ez hosszadalmas időt vesz igénybe, és nagyon komoly előkészítést igényel. Ezért mi igazándiból nem értjük azt, hogy napirend előtti, még egyszer hangsúlyozom, országos jelentőségű, halaszthatatlan ügyben kormánypárti frakcióvezető-helyettes úr jó néhányszor hozzászólt az elmúlt három hétben, erre a miniszter úr a tőle megszokott vehemenciával, nagyon sokáig, nagyon aktívan válaszolgatott, sőt a médiában arra biztatta a gazdákat, hogy ezentúl olajjal üzemeltessék a traktoraikat (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Bioolajjal!), amire elmondtam, hogy törvénytelen volt - bioolajjal.
Erre tehát csak azt szeretném mondani, hogy az ilyenfajta magatartás kormánypárti oldalról, közméltóság szájából, úgy gondolom, felelőtlen politizálás. S csak annyit szeretnék ehhez hozzátenni, Széchenyit ajánlanám a figyelmébe: "Nem termékeny lapály, hegyek, ásványok, éghajlat teszik a közerőt, hanem az ész, mely azokat józanul használni tudja." Nem véletlen tehát, hogy a miniszter úr, Torgyán miniszter úr - a számomra legkedvesebb énekesmadár módjára - elhallgatott, mint a fülemüle, amikor kalitkába zárják, ő is elnémult. Én ezen egy kicsit sem csodálkozom szakemberként. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit