GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kénytelen vagyok ebbe a társadalombiztosítási kérdésbe beleszólni, amit Ivanics úr elmondott. Igen, amikor a Ház elé került annak idején a tb-t érintő módosítás, Frajna képviselő úr előrevetítette, hogy lesz majd egy nagy terjedelmű változás. Itt most belecsaptunk valamibe, és kedves képviselőtársam, tessék eljátszani, tényleg a részletekről beszéljünk. Itt most csak arról van szó, hogy az adóhivatal beszedi. Úgy, ahogy most Farkas képviselő úr elmondta, érdemes lenne megnézni, hogy ki szedi be jobb hatékonysággal pillanatnyilag.
De mi lesz a bevallásokkal és az egyéb nyilvántartásokkal? Ez előrevetíti azt, hogy az adóhivatalnál felduzzasztunk egy apparátust, amely csak beszed, közben a vállalkozói szféra továbbra is bevall, és én annak a veszélyét szeretném előrevetíteni, hogy a vállalkozói szféra és aki ott munkavállaló, azoknak a jövőbeni juttatásait, járandóságait kockáztatjuk. Nem beszélve arról a több százezer kisvállalkozóról, aki, mondjuk, nem tb-kifizetőhely, és netán egy apró kis társadalombiztosítással összefüggő táppénz kérdésben neki el kell oda menni, ahol tudni kell, hogy befizették. Van-e előzménye annak, hogy ő a jogokat utána élvezhesse? Tehát egy félelmetes túlburjánzás lesz. Most megint ugyanúgy hipotézisről beszélünk, mint minden másról, mert a kérdés rettentően féllábas.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit