VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Valóban csak kétperces hozzászólásra kértem lehetőséget, hiszen majd a vita lezárása után lesz lehetőség arra, hogy a kormány álláspontját hosszabban és bővebben kifejtsem.
Amit most mindenképpen szeretnék megemlíteni: azt hiszem, nem szerencsés az a megjegyzés, amit Keller képviselő úr tett az előbbi hozzászólásában. Nem szerencsés egy alapvetően szakmai kérdésbe belekavarni olyan politikai felhangot - nyugodtan mondhatom, vádaskodást -, amely, azt hiszem, egyelőre nem megalapozott. Képviselő urat védi a mentelmi joga, lehetősége van arra, hogy ha bármilyen gyanút észlel, akkor megtegye a törvényességi lépéseket. Azt gondolom, hogy ez a megjegyzése nem volt szerencsés.
Ami a konkrét tárgyat illeti, hadd jegyezzem meg, hogy senki nem kapkod. Ez az összevonás, az igazi működés 2000. január 1-jétől kezdődik el - ezt elmondtuk. Az APEH-nek és a tb-nek egy éve van arra, hogy pontosan azokat a problémákat, amelyeket ön is felsorolt, ön is megemlített, a következő egy év során valamilyen módon megpróbálja kezelni, megpróbálja összehangolni, összedolgozni. Senki nem ringatta magát abba az illúzióba, hogy minden gond nélkül lesz e két szervezet összevonása. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egy probléma nélküli megoldás, de azt hiszem, az irány mindenképpen jó.
Szeretnék reagálni arra is, hogy ez milliókba, milliárdokba kerülne. Eddig éppen az került milliárdokba, milliárdos veszteségekbe, ahogy ez a társadalombiztosítási rendszer működött. Nem gondolom, hogy ez egyik napról a másikra megváltozik, de azt hiszem, az irány jó. Azt hiszem, önnek nem kell vázolnom, ha két céget, vagy akár két önkormányzatot összevonunk, és olyan párhuzamosságokat, amelyek a költségeket növelték, már csak azt redukáljuk, ez jelentős költségmegtakarítást jelent. A többire majd igyekszem a vita lezárása után egy hosszabb viszontválaszban reagálni.
Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit