DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Megtisztelő a kérdés, és az, hogy a miniszterelnök úr nevében válaszolhatok. A '94-es Fidesz-program, a Fidesz-Magyar Polgári Párt '98-as programja és most már az eddigi gyakorlat is tükrözi azt, hogy mi az elképzelésünk, és ez tételesen olvasható. Az idézett európai elvárás a szolidaritáson túl a XI. Piustól származó szubszidiaritást, azaz a lehető legalacsonyabb szinten való megfelelő ellátást is tartalmazza. Alkotmányunk a 35. §-ában kormányzati felelősségé is teszi az ellátást.
Azt gondolom, hogy a biztonságot adó, kormányellenőrzés alá vont biztosítórendszer megfelelő alapot ad a rendszer kimunkálására. Úgy gondoljuk, és a programunkból világos, hogy egy biztonságot nyújtó első ellátást tervezünk; ezzel kapcsolatban a nem tervezhető, nem halasztható rendszert a mentőszolgálatra telepítjük. Fölmentjük kollégáinkat - a hétezer kollégát és a rájuk bízott lakosságot - a nem tervezhető, kaotikus helyzet alól, és tervezhető, prevenciót, gondozást is tartalmazó szolgálattá tesszük.
A gyógyszerellátásnak új rendszerét alakítjuk ki, hogy mindenki számára biztosított legyen a szolidaritás elve a gyógyszerezésben is, hiszen jelenleg ez egy aszimmetrikus rendszer - utalok a közgyógyellátás ellehetetlenülésére. Az oktatást, a továbbképzést kitüntetettnek, az alapellátást privatizálandónak tekintjük. Körülbelül ennyi, ami elmondható.
Köszönöm a kérdést. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit