DANKA LAJOS

Full text search

DANKA LAJOS
DANKA LAJOS (FKGP): Köszönöm, elnök asszony. Ahogy ez kitűnt a délelőtti hozzászólásokból is, nem mindenben ért a Független Kisgazdapárt egyet az előterjesztéssel. Tökéletesen egyetértek Wiener György hozzászólásával azzal kapcsolatban, hogy roppant nehéz meghatározni egy építménynek az értékét, ugyanis háromféle módszer is van, és mind a háromféle módszer különböző értékeket fog kihozni. Tehát az új építmény értéke, illetve egy forgalmiérték-alapú meghatározás, illetve az amortizációval csökkentett értékmeghatározás. Mind a három másképp fogja az ingatlan értékét meghatározni. Az én véleményem szerint tehát ebben az esetben, ha ehhez ragaszkodunk, hogy az ingatlan értékét az önkormányzat határozza meg, valamilyen iránymutatást adnunk kell nekik, hogy mi szerint határozzák meg az ingatlan értékét, ugyanis ahány ingatlanforgalmazó vagy ingatlanérték-becslő, annyiféle értéket fog meghatározni egy-egy építményre.
Az őstermelők iparűzési adójával kapcsolatban a Független Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy maga az egész őstermelői rendszer, úgy, ahogy van, nem igazándiból működött az előző rendszerben sem. Tehát a mezőgazdasági őstermelők nem fogják tudni kitermelni egy esetleges iparűzési adónak a terheit.
A gépjárműsúlyadóval kapcsolatban pedig az az iránymutató, amit én elmondtam már a személyi jövedelemadóval kapcsolatban is. A személygépkocsi nem luxuscikk, nem olyan cikk, ami státusszimbólum ebben az esetben, hanem munkaeszköz. Főleg vidéki viszonylatban munkaeszköz, ahol adott esetben a gazda ezzel hordja be a terményt a földről, hogyha pár hektáron gazdálkodik, illetve ezzel hordja ki a földre a terményt. Nem tartom jó elképzelésnek ehhez kapcsolódva a súlyadónak a különösebb megemelését. De úgy érzem, hogy a Kisgazdapártnak az ezzel kapcsolatos elképzelése már délelőtt elhangzott, úgyhogy nem is szeretném lopni a parlament idejét.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit