DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Asszony! Mondom, egy javaslatról van szó, ráadásul tárcajavaslatról, amely még nem jutott el odáig, hogy a kormányzat álláspontjaként a Ház elé kerüljön. Tehát az érdekegyeztetés elmaradásáról beszélni, azt gondolom, valóban és ténylegesen idő előtti.
Ráadásul - nem megelőlegezve azt az állapotot, amelyikben ide kerülhet a Ház elé a munka törvénykönyve módosítása - ebben az esetben a tárca javaslata nem érinti sem a felmondás indokolásának a kötelezettségét, sem azokat a sajátos eseteket, amikor különös és fokozott védelem illeti meg a munkavállalókat, akár terhes anyákról, akár családtagjaikat ápolókról, akár sorkatonai szolgálatukat töltőkről van szó.
(14.40)
Itt pusztán arról van szó, hogy a törvénynek egy olyan kiskapuját, amely abban az esetben, amikor valamilyen okból szükségessé válik egy munkavállalónak a felmondása (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a legrosszabb és a legkártékonyabb módon visszaéléseket ösztönözve teszi lehetővé a jelenlegi szabályozás.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit