KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Az érdekegyeztetésről beszélni soha nem idő előtti, különösen nem akkor, amikor a társadalmi partnerek rendszeresen idő után kapják meg az őket mélyen érintő előterjesztéseket.
Azt gondolom, a tervezet szoros összefüggésben van az Európai Szociális Chartával, hiszen az kimondja, hogy az aláírók elismerik minden dolgozó jogát a munkaviszony ésszerű, előzetes határidővel történő megszüntetésére, következésképp: a táppénzes állomány alatti felmondás enyhén szólva nem európai szellemű.
Végül harmadszor: érdeklődéssel hallgattam az ön fejtegetését úgy is, mint volt szakszervezeti tisztségviselőét a munkaadók nehéz sorsáról - megértem, hogy aggódik. Engedje meg, hogy aggódjam a szakszervezeti tisztségviselőkért, hiszen eddig a szakszervezeti tisztségviselőt jogtalan elbocsátás esetén vissza kellett helyezni a munkahelyére. Most attól tartok, hogy ez a szigorú kötöttség enyhén szólva feloldódik.
Tisztelt Államtitkár Úr! A tárcától szociális érzékenységet és fogékonyságot vártam a munka világa ügyei iránt. Azt hiszem, ezt egy olyan kormánytól különös aggodalommal várhatjuk el, amelyikben a kormányfőnek, számos miniszterének és államtitkárának soha életében nem volt munkaviszonya. Ezért az ön segítségére fokozottan számítok. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit