ROZGONYI ERNŐ

Full text search

ROZGONYI ERNŐ
ROZGONYI ERNŐ (MIÉP): Elhangzott itt az, hogy olyan állapot sohasem lesz, hogy egy ellenőrzés ne találjon valamit. Persze ez igaz, csak azért nem lehet ilyesmivel elbagatellizálni a lényeges kérdéseket. Itt nem pitiáner dolgokról van szó! Én nem azt teszem szóvá, amit az ÁSZ például szóvá tett, hogy egy egytizedes számolási hiba van valahol az anyagban. Itt nem erről van szó, kérem szépen! Itt arról van szó, hogy egy beszámolóból nem lehet megállapítani például, hogy mekkora az ország bruttó adósságállománya. Tessék már fölfogni: ennek a teljes ismerete nélkül hogyan hoz ez a parlament döntést majd a jövő évi költségvetésről?! Itt nem lehet viccet csinálni ebből, kérem szépen! Ez az egyik.
A másik: ez nem regény. Persze, hogy nem regény. Nekem mondja? Húsz évig dolgoztam a Pénzügyminisztériumban. Én tudom, hogy ez nem regény, nem is úgy olvastam, mint egy regényt, és nem is az a követelményem ezzel az anyaggal szemben, hogy regény legyen - bár ez az anyag inkább egy regényhez hasonlít, mint egy beszámolóhoz.
Ami pedig a Nemzeti Bankot illeti: abszurdum, hogy a Nemzeti Bank szent tehén legyen és mindentől független legyen. Mitől független? A magyartól, a nemzetitől vagy a magyar nemzettől? Mitől független?!
A Magyar Igazság és Élet Pártja igenis követelni fogja, ameddig itt ül, ebben a parlamentben, és ameddig ez meg nem történik, hogy igenis biztosítsák a Nemzeti Bank ellenőrzését és teljes átvilágítását! Tudni akarjuk, hogy mit csinál a Nemzeti Bank!
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit