ROZGONYI ERNŐ

Full text search

ROZGONYI ERNŐ
ROZGONYI ERNŐ (MIÉP): A Nemzeti Bank függetlenségét senki sem vitatja. Itt az a kérdés, hogy ki mit ért függetlenség alatt. Próbáltam egy kicsikét viccelődve elmondani, hogy mitől független: a magyartól, a nemzetitől, vagy a magyar nemzettől.
Bármilyen független legyen egy állami hierarchiában elhelyezkedő szervezet, amelyik egy államra nézve sorsdöntő jogosítványokkal bír, nem dolgozhat úgy, hogy ne legyen leellenőrizve. Kizárt dolog! Ez nem a függetlenségét érinti. Mert ha nincs ellenőrizve, akkor van az, amit Balczó úr mondott, hogy a Nemzeti Bank bead egy jelentést, abban azt ír le, amit akar, hiszen ellenőrizhetetlen. Legfeljebb azokra a sarokszámokra kell vigyáznia, amiket a pénzüggyel, mondjuk, rendszeresen egyeztet, nehogy véletlenül valami boruljon, és azt mond, amit akar. És ha olyan kérdést tesznek föl, ami nem tetszik neki, arra nem válaszol, és önmaga minősítésében húsz évre letitkosítja. Ugye, uraim? Na, ez történt! Ilyen függetlenség nincs, sehol nincs! (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit