SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Egy kicsit hosszabb lélegzetű felszólalásra gondoltam, de ha formai hiba történt, egyetlen dolgot ez alatt a két perc alatt akkor is megemlítek. A délelőtti és délutáni felszólalások egy-két momentumára szerettem volna reflektálni, ebből kiemelek egyet, esetleg kettőt.
Az egyik felszólaló, Font Sándor az MDF részéről elmondta, hogy az előző négy évben, pontosabban az 1997. évben - amiről ez a zárszámadási dokumentum szól - az összes alap minden pénzét elköltötte az előző kormány vagy az előző négy év. A zárszámadásból ennek a szöges ellentéte derül ki. Olyannyira, hogy az Állami Számvevőszék azt tartaná indokoltnak, ha a források, feladatok felülvizsgálatára sor kerülne, hiszen egyes alapokban olyan rendkívül sok pénz maradt meg. Megemlítem, hogy a Környezetvédelmi Alapban 16,8 milliárd forint maradt meg, ami ennek az alapnak egy teljes éves költségvetésével egyenlő. A Munkaerőpiaci Alapban 48,7 milliárd forint maradt meg, ami ezen alap egy évi költségvetésének a 40 százalékával egyenlő; de ugyanennyi maradt meg a Vízügyi Alapban is. Tehát egyszerűen nem értem, hogy tisztelt képviselőtársam mit olvasott.
A másik: csak biztatnám a kormányzatot, hogy a tárcák szokásos bevételi alultervezése ellen vegye fel a küzdelmet, ahogy azt a pénzügyminiszter úrtól hallottuk. Nyolc éven keresztül ez nem sikerült, ez egy folyamatos gyakorlat volt, mindig ígéret hangzott el, hogy most aztán ez volt az utolsó. Az ígéretek inflálódtak, reméljük, hogy ez a legutóbbi ígéret hatásosabb lesz, hiszen azt látjuk a beszámolóból is, hogy kerek 100 milliárd volt az, ami ily módon eltűnt a parlament látóköréből. Ez nem jó gyakorlat, és kívánom, hogy sikeresebben járjon Járai pénzügyminiszter úr, mint az elődei.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit