DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET egészségügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, Győr-Moson-Sopron megye dél-keleti részének mentőellátottsága a kivonulási időt tekintve Győr közelsége ellenére is hátrányos helyzetben van, ezért - ahogy már ön felvázolta - évek óta történtek kísérletek mentőállomás létesítésére. Kezdetben az ingatlan körüli problémák nehezítették a helyzetet, majd valóban úgy nézett ki az év elején, hogy sikerült megfelelő ingatlant találni, és a költségvetésből ígért 28 millió forint elegendő is lesz a mentőállomás létesítésére.
Arra a kérdésére, hogy ez a 28 millió forint hová tűnt és pontosan hol található, egészen pontos választ nem sikerült találnom. Tudniillik az a válasz, hogy a fedezetül szolgáló tétel időközben átcsoportosításra került, és nem ad választ arra, hogy miért született ez a döntés, hogyan és ki indítványozta. Sajnos nem sikerült ennél közelebb jutni a dologhoz; de ennél, azt hiszem, fontosabb, hogy a pannonhalmi mentőállomás létesítéséhez jussunk közelebb.
Már szeptember 1-jén, Pannonhalmán volt egy megbeszélés ezzel kapcsolatban - a képviselő úr bizonyára tudja, hiszen részt vett ezen (Szórványos derültség.) -, és tekintettel arra, hogy a képviselő úr felhívta a tárca figyelmét a mentőállomás körüli problémára, nagyon gyorsan, azonnal intézkedtünk, létrejött a megbeszélés. Nagyon remélem, hogy ha másból nem, de az új sürgősségi ellátásra a kormány által megszavazott összegből egy hónapon belül rendeződik a mentőállomás ügye, és megindulhat Pannonhalmán a sürgősségi mentőellátás.
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit