DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szó megadása az elnök mérlegelési jogába tartozik. Köszönöm elnök úrnak, hogy élt ezzel a jogával.
Tisztelt Ház! Horváth Béla képviselő úr felszólalásához és kérdéséhez kötődően szeretnék néhány szót elmondani. Egyrészt szeretném a leghatározottabban nyomatékosítani, hogy minden olyan ellenőrzéssel, minden olyan vizsgálattal, amelyet a mostani kormány elindít a tekintetben, hogy ha bárhol jogtalanságot észlelt, amely a környezetvédelmi tárcához kötődik, ezt vizsgálja ki, és a leghatározottabban szankcionálja, nos, ezzel maradéktalanul egyetértek. Ebben az értelemben tehát egyetértek a képviselő úr felszólalásával.
Ugyanakkor szeretném a képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy jelen pillanatban a Fidesz és a Független Kisgazdapárt kormányon van. Szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét arra, hogy bízzon saját kormányának tagjaiban. Ugyanis az a helyzet, ha a kormánytagok ezen ellenőrzés során - és mint ahogyan tudjuk, ez az ellenőrzés folyik - bármilyen jogtalanságra, bármilyen szabálytalanságra lelnek, akkor hivatali kötelességük az, hogy minden szankciót a lehető leghatározottabban elvégezzenek.
Hiszem azt - mint ahogy Kávássy képviselő úr és államtitkár úr is megfogalmazta -, hogy ezt meg fogják tenni, és én ezzel egyet fogok érteni. Szeretném azonban a képviselő urat is és képviselőtársaimat is arra kérni, hogy a környezetvédelem ügye - amely eddig ebben a Házban általában hatpárti, de mindenképpen egy jelentős konszenzussal került napirendre - továbbra is ebben a szellemben kerüljön tárgyalásra. Ellenkező esetben attól tartok, hogy akár a miniszter, akár a 25 fős tárcaközi bizottság idecitálása nem annyira az igazságkeresés, mint a politikai rágalmazás kategóriájába tartozik, és ezért ezt viszont az elkövetkezendő időszakban is el fogom utasítani.
Visszautasítom azt, hogy bármilyen törvénytelenség történt volna a tárcánál. A képviselő úr, Horváth Béla úr figyelmét pedig arra szeretném felhívni, hogy természetesen tisztában vagyok azzal, hogy voltak politikai ambíciói a miniszterséget illetően, azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy a környezetvédelmi tárca székébe való bejutáshoz nem az előző környezetvédelmi miniszter megrágalmazásán keresztül vezet az út.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit