DR. ORBÁN VIKTOR

Full text search

DR. ORBÁN VIKTOR
DR. ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a költségvetés benyújtásakor olyan rendelkezéseket tár majd a Ház elé, amely lehetővé teszi, hogy a nyugdíjak reálértékét 2-3 százalékkal emeljük. (Derültség az MSZP padsoraiban.) Minden törvény módosítása, ami a költségvetéshez kapcsolódik, akkor fog megtörténni, amikor a költségvetési vita zajlik majd itt a tisztelt Ház előtt. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mellébeszélés!)
Azt szeretném még önnek elmondani, hogy lehet ugyan vitatkozni a korábbi időszak nyugdíjemeléseinek mértékéről, csak nem érdemes. (Moraj az MSZP padsoraiban.) A polgári koalíció kormánya szeretné visszaadni az embereknek, közöttük a nyugdíjasoknak is azt, amit önök elvettek tőlük. (Taps a kormánypárti padsorokban.) 1995-ben 13 százalékkal csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, a rá következő évben pedig 11 százalékkal csökkent. A jó hír, hogy a következő évben nem csökkenni fog, hanem emelkedni.
De a jó hír ráadásul nem is csak az, hogy a nyugdíjak reálértéke növekszik, hanem az is jó hír, hogy a családban élő emberek azzal számolhatnak, hogy a család minden tagjának könnyebb lesz a sorsa, mert eltöröltük a tandíjat, bevezetjük a gyermekek után járó adókedvezményt, visszaadjuk a családi pótlékot (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit szintén elvettek, és emeljük a nyugdíjak reálértékét is.
Várom elismerő szavait a következő hozzászólás alkalmával. (Nagy taps és derültség a kormánypárti padsorokban. - Derültség az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit