HORVÁTH BÉLA

Full text search

HORVÁTH BÉLA
HORVÁTH BÉLA (FKGP): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A jelenlegi kormánypárti képviselők az elmúlt négy év során ellenzéki pozícióból igen gyakran foglalkoztak a központi Környezetvédelmi Alapból történő szabálytalan kifizetésekkel. Bizonyára államtitkár úr is emlékszik ezekre a felszólalásokra.
Az Állami Számvevőszék is számtalan visszásságot tárt fel az itteni pályázati elbírálások kapcsán. Néhány tételt szeretnék felolvasni csak szemléltetésképpen. Olyan döntések születtek szabálytalanul, hiányosan beadott pályázatok alapján, amelyekre érthetetlen módon a korábbi SZDSZ-es, MSZP-s kormány több százmillió forintokat szavazott meg, így például a Mátrai Erőműnek 600 millió forintot, a Perion Akkumulátor Gyárnak 627 millió forintot, a Hejőcsabai Autógumi-égető Műnek 400 millió forintot; vagy ugyancsak említhetem a semmilyen pályázati feltételnek meg nem felelő BKV 100 millió forintját.
Kérdezem: mi lesz az olyan "csekélyke" összeggel, mint a Biomet Kft. 60 millió forintja, amelyből 53 millió forintot folyósítottak? A beruházás nem valósult meg, a cég megszűnt, felszámolás alatt van, behajthatatlan rajta ez a pénzeszköz.
Kérdezem ezek után a minisztériumot, illetve az államtitkár urat: az elmúlt két és fél hónap alatt mit tudott feltárni az MSZP-SZDSZ kormány ideje alatti érvénytelen pályázatokra szabálytalanul kifizetett százmilliók nagyságáról?
Kérdezem, hogy tervezi-e a minisztérium, hogy a közpénzek gondatlan kezelése miatt eljárást indít a pályázatokat értékelő bizottság tagjai ellen, vagy esetleg a volt szocialista miniszter, Baja Ferenc ellen.
Várom válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit