BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A közraktározásról szóló törvénymódosítás során szeretnék csatlakozni a Független Kisgazdapárt szónokához, Gyimóthy Géza felvetéséhez. Mint gyakorló gazda a saját bőrömön érzem, meg éreztem a nyáron is, de érzi a magyar parasztság is, hogy Gyimóthy Géza alelnök úr felszólalása mennyire jogos, és mennyire fontos azok elfogadása és gyakorlati rendbe történő beépítése.
Tisztelt Ház! Felhívom az önök figyelmét arra, hogy a magyar parasztság, a mezőgazdasági népesség derékhadát képező egyéni gazdák 80 százaléka nem sokat tud, fél, illetve nem él a közraktározással és annak lehetőségével. Az egyéni gazdák és a családi gazdaságok gyakorlatilag ki lettek rekesztve a közraktározás használatából. Ha mégis akadt valaki, aki közraktározásra szánta el magát, gondoskodtak az előző kormány, a régi rend urai arról, hogy a gazdáknak már átvételkor is elmenjen a kedve a közraktározástól.
A törvénymódosítás kapcsán szeretnék rámutatni arra, hogy ezen változtatni kell, oly módon, hogy a külföldi konkurencia lehetőségének nem szabad a spekulációt erősítenie. Kell hogy maradjon olyan cég, ahol erősíthetjük a közvetlen állami beavatkozás lehetőségét, amelyen keresztül a gazdáinkat meg tudjuk védeni a spekulációtól.
Itt szeretném ismét nyomatékosan elmondani azt, hogy a gazdák oldaláról jobban támogatni kell minden olyan polgári gazdasági társaságot, amely megerősíti a piaci fellépést. Segíteni kell minden olyan jogilag lehetséges társulati formát a mezőgazdaságban, amely nem a jól ismert termelőszövetkezeti formához vezet.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit