DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR jegyző: Az ügyrendi bizottság 2/1998-2002. számú általános érvényű állásfoglalása: "Az ügyrendi bizottság mint házszabályi értelmezésért felelős bizottság, a Házszabály 143. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az Országgyűlés elnökének kérésére az alábbi általános érvényű állásfoglalást hozza. Az a tény, hogy az Alkotmánybíróság 1998. szeptember 1-jei hatállyal megsemmisítette a Házszabály 35. § (2) bekezdését, illetőleg a 36. § (4) bekezdését, nem akadálya annak, hogy az Országgyűlés vizsgálóbizottságot hozzon létre. Ezt az Országgyűlés országgyűlési határozat meghozatala útján a Házszabály 34-46. §-ainak hatályos rendelkezései alapján teheti meg. Az ügyrendi bizottság ezt az állásfoglalását addig tartja hatályban, amíg az Alkotmánybíróság 27/1998. VI. hó 16-ai AB-határozatából adódó házszabály-módosításra sor nem kerül."
Az ügyrendi bizottság 3/1998-2002. számú általános érvényű állásfoglalása: "Az ügyrendi bizottság mint házszabályi értelmezésért felelős bizottság, a Házszabály 143. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az Országgyűlés elnökének kérésére az alábbi általános érvényű állásfoglalást hozza. A Házszabály 115. § (3) bekezdésének rendelkezéséből nem következik az, hogy az Országgyűlés a rendes és a rendkívüli ülésszak ideje alatt minden naptári héten ülésezzen. Az interpelláció és kérdés tárgyalására, valamint időtartamára vonatkozó előírások értelemszerűen azokra a hetekre vonatkoznak, amelyeken az Országgyűlés a rendes és rendkívüli ülésszak alatt egyébként ülést tart."

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit