SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

SIMICSKÓ ISTVÁN
SIMICSKÓ ISTVÁN, a honvédelmi bizottság alelnöke: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A honvédelmi bizottság 1998. szeptember 9-ei ülésén a Magyarország, Olaszország és Szlovénia kormánya közötti többnemzetiségű szárazföldi kötelék létrehozásáról Udinében, ez év április 18-án aláírt egyezmény megkötéséről és kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalta.
A honvédelmi bizottság úgy ítéli meg, hogy Magyarország NATO-integrációs folyamatában fontos lépés a három nemzet katonáiból álló szárazföldi dandár létrehozása. Mint ismeretes, a Magyar Honvédség Magyarország teljes jogú NATO-tagságát követően a NATO Olaszországban, Nápolyban székelő Dél-Európai Főparancsnokságának katonai hierarchiájába fog illeszkedni, ezért különösen fontos, hogy az olasz hadsereggel és a két országot földrajzilag összekötő Szlovéniával közvetlen jó politikai és katonai kapcsolatok alakuljanak, fejlődjenek. Mind mondottam, ezen lépésünk egyértelműen az euro-atlanti integráció, valamint a NATO-kompatibilitás irányába hat, és a kötelék elsősorban békefenntartó céllal jön létre - erősítve ezzel térségünk biztonságát.
A magyar-román közös zászlóalj létrehozására irányuló elképzeléssel kapcsolatban felsorakoztatható bizottsági érvek közül a regionális biztonság fokozását, valamint a két ország közötti bizalom erősítését emelném ki.
A honvédelmi bizottság a szóban forgó két törvényjavaslatot 19 igen szavazattal egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta, és érdemi elfogadását támogatta.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit