DR. SZABADI BÉLA

Full text search

DR. SZABADI BÉLA
DR. SZABADI BÉLA földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Az interpellációra a következő választ adhatom. Abban az esetben, ha nem tekintenénk olyan fontosnak azt a kérdést, amiről szó van, akár humorosan is fogalmazhatnánk. Az a képviselő úr ugyanis, aki a szóban forgó kérdésben fölszólalt, körülbelül olyan információkat közölt az Országgyűléssel, mint az örmény rádió. Amikor ugyanis az örmény rádió bejelentette azt, hogy a főtéren almát osztogatnak, és egy hallgató betelefonált, erre azt a választ adták, hogy a hír igaz, de tulajdonképpen részleteiben nem.
Itt tulajdonképpen egy olyan ügyről van szó, amelyben a kormány egyáltalán nem lehet illetékes, tehát a kormány nem lehet felelős egy integrátori szerződés betartásáért. Azok ugyanis, akik vállalkoztak arra, hogy többéves integrátori szerződés keretében termelnek és veszik át tőlük ezeket a termékeket, ebbe a körbe jelentkeztek be; nem lehetséges az, hogy ha valaki különböző kedvezményeket egy adott körben igénybe vesz, és számára ez nem bizonyul megnyugtató megoldásnak, akkor azonnal egy másik körön belül próbál megoldást találni.
Azoknak, akik az integrátori szerződés keretében egy kft.-hez kapcsolódtak, kvóta alapú felvásárlásra volt lehetőségük, a kft. azonban takarmány minőségű búzát vásárolt fel, és ennek a továbbértékesítése ebben a konstrukcióban nem lehetséges.
Tekintettel arra, hogy ez a kft. nemcsak az integrátori szerződésben vele kapcsolatban állókkal létesített ilyen kereskedelmi kapcsolatot, és vásárolt fel olyan búzát, aminek kvóta alapú értékesítésére nem nyílt lehetősége, ezért a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a csalás gyanújának megerősítésére vagy kizárására feljelentéssel élt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnál, és kérte, hogy ismeretlen tettes ellen indítsanak nyomozást, és állapítsák meg az összefüggéseket bővebben.
Mindenképpen föl kell hívni a figyelmet arra, hogy a tárca a saját hatáskörében és azok tekintetében, akik az intervenciós felvásárlásra időben bejelentkeztek, természetesen mindent megtesz, hogy ez a felvásárlás gördülékenyen menjen végbe.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(15.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit