SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt ezt a törvényjavaslatot támogatja, mégpedig azért, mert egy olyan törvényjavaslattal találkozunk, amelyik az európai uniós jogharmonizáció irányába tesz lépéseket.
Ez a törvényjavaslat a lényegét tekintve a rádiótávközlési és az egyéb, nem távközlési célokra szolgáló frekvenciákkal való gazdálkodás szabályait foglalja össze. A törvény hatálybalépése óta bekövetkezett változásokra figyelemmel az Országgyűlés ezt a jogszabályt már többször módosította.
A jelenlegi törvényjavaslat egyik célja, hogy a törvényben szabályozott három berendezéscsoport - a rádiótávközlő berendezések, a nagy frekvenciás villamos berendezések, a nagy frekvenciás jelet vagy mellékhatást keltő berendezések - forgalomba hozatalához szükséges elektromágneses összeférhetőség megfelelőségtanúsítási eljárásának szabályait és feltételeit tartalmazó európai uniós jogszabály előírásait a magyar jogszabállyal összhangba hozza.
(17.10)
A törvényjavaslat másik célja a rádiótávközlő végpontjain működő berendezések forgalomba hozatalához szükséges frekvenciagazdálkodási szempontú közösségi jogszabály harmonizálása, és hogy ezzel kapcsolatban felhatalmazást adjon a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszternek. A két említett közösségi jogszabály harmonizálásának alapját a Magyar Köztársaság és az Európai Közösség, valamint annak tagállamai között társulás létesítéséről kötött európai megállapodás, valamint az annak kihirdetéséről szóló 1994. évi I. törvény biztosította. Lépés ez tehát az Európai Unió felé.
A törvényjavaslat rendelkezéseket tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a rádiótávközlő berendezések, a nagyfrekvenciás villamos berendezések és a nagyfrekvenciás jelet vagy mellékhatást keltő berendezések forgalomba hozatalának jelenlegi hatósági vizsgálatát és engedélyezését, tehát mindazt, ami ellentétes az Európai Unió szabályozásával, az említett közösségi szabályokra való tekintettel módosítsuk, és a törvény ezekre utaló rendelkezéseit is összhangba hozzuk. A független, hatósági jogosítványokkal nem rendelkező vizsgáló, ellenőrző és tanúsító szervezetek kijelölését szabályozó kormányrendelet felhatalmazást ad a közlekedési minisztériumnak, hogy ágazati miniszteri rendeletben szabályozza a fent említett kérdéskört.
Mindezek alapján a Fidesz-frakció támogatásáról biztosítja a miniszter úr által beterjesztett törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit