DR. GIDAI ERZSÉBET

Full text search

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kérdés a következő:
A kormányzat tesz-e büntetőjogi felelősségre vonásra indítványt, és kezdeményez-e vizsgálatot Sopronban és más önkormányzatnál a Globex Rt.-n keresztül történt sok milliárd forint vagyon eltűnése ügyében?
Ezt a következőkkel indoklom:
Mint közismert, a kétes kimenetelű Globex Rt. esetében több milliárd forintnak a külföldre történő kivitele is megtörtént a müncheni leányszervezeten keresztül. Nyilván nem a német nemzeti tőkét vagy a népi oldalt kívánták ezzel gyarapítani, hanem egy pénzátmosó helyszínre továbbszállítani ezeket a forrásokat. Már korábban kellett volna a Globex Rt. ellen vizsgálatot indítani.
Hozzá kell tenni, hogy az önkormányzatok, közte Sopron esete egy kiemelkedően hírhedt eset. Képviselő-testülete teljes mértékben megszavazta ezeket a döntéseket, hogy az értékpapírjukat, tehát egy város vagyonát áthelyezzék portfólió-kezelésre a Globex Rt.-hez. Sopronban 3,4 milliárd forint került így értékpapírban a Globex Rt.-hez. A város teljes vagyona tűnt el a lakosság bevonása, adófizetők megkérdezése nélkül. Részben a privatizált vagyon eltűnéséről van szó, miközben az egészségügyi és az oktatási intézmények, benne a nemzetközi hírű egyetem költségvetését 40 százalékkal csökkentették, hulló vakolatok közepette tanulnak a diákok, nagyon súlyos közellátási, oktatásellátási gondokkal küszködik a város; közben a képviselők teljes egészében, elsősorban szocialista párti többséggel, megszavazták ezt a fajta akciót, és most mint képviselők újból indulnak a választásokon.
Tehát egy nagyon súlyos, a város határát és más önkormányzati határt is túlnőtt programról vagy legalábbis akcióról van szó, és mi kérjük ennek a büntetőjogi felelősségre vonásnak a megkezdését.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit